Termeni și Condiții

Termeni si conditii

1. Despre Noi
Serviciul Chef Mania este oferit de Minalped S.R.L.  cu sediul in Str. Ion Luca Caragiale 28, Dumbravita, Timis inmatriculata in Registrul comertului sub nr.J35/1321/2011, avand cod unic de inregistrare RO28564310, denumita in cele ce urmeaza Societatea.

Ne puteti contacta prin urmatoarele mijloace:

Prin posta la adresa de corespondenta: Str. Ion Luca Caragiale 28, Dumbravita, Timis

Prin e-mail la urmatoarele adrese:
office@minalped.com - pentru intrebari referitoare la procedura de plasare a comenzilor, metode de plata, metode de livrare, cereri money back, etc.;
office@minalped.com - pentru initiere colaborari si parteneriate.

2. Despre 
Chef Mania
www.chefmania.ro este un serviciu e-commerce care ofera utilizatorilor sai posibilitatea de a intra in posesia produselor afisate. Achizitia produselor se face pe baza comenzilor primite prin site sau telefon. 

3. Proprietatea Intelectuala
Continutul si designul www.chefmania.ro, precum si orice alt material avand legatura cu acesta trimis dvs. prin email sau furnizat dvs. prin orice alta modalitate (exemplu: articole, design, descriere produse si orice alte materiale), apartin Societatii si/sau colaboratorilor sai - acolo unde acest lucru este specificat in mod expres - (drept de autor) si sunt protejate de legislatia privind proprietatea intelectuala. Nu puteti utiliza, reproduce sau permite nimanui sa utilizeze sau sa reproduca materialele www.chefmania.ro fara a detine o permisiune scrisa, prealabila din partea Societatii. 
Nu puteti folosi cadre (frames in sensul limbajului HTML) sau tehnici de incadrare (framing techniques in sensul limbajului HTML) pentru marci, logo-uri, sau alte informatii protejate de legea copyrightului (inclusiv imagini, texte, interfete, formulare) ale www.chefmania.ro fara a detine o permisiune scrisa, prealabila, din partea Societatii. 
Este permisa crearea limitata, revocabila si neexclusiva a hiperlinkurilor catre pagina de index a www.chefmania.ro, atata timp cat aceasta actiune nu prezinta serviciul www.chefmania.ro intr-o lumina falsa, inselatoare, derogatorie sau ofensiva. Nu puteti folosi logo-ul firmei sau alte proprietati grafice, sau marci ca parte a hyperlinkurilor fara a detine o permisiune scrisa, prealabila, din partea Societatii.

4. Inregistrarea ca utilizator
Site-ul www.chefmania.ro poate fi accesat in mod gratuit, iar simpla navigare in paginile acestuia nu este conditionata de inregistrarea ca utilizator (crearea unui cont de utilizator pe Site). Pentru a beneficia insa de anumite servicii oferite de Site, precum achizitionarea produselor oferite de acesta, primirea newsletterului www.chefmania.ro sau verificarea situatiei unor comenzi proprii, va trebui sa va inregistrati ca utilizator (sa va creati un cont de utilizator pe Site). Inregistrarea ca utilizator presupune acceptarea prealabila de catre dvs. a Termenilor si Conditiilor de utilizare a www.chefmania.ro si a Politicii de Confidentialitate a acestuia. Aceste reglementari constituie baza contractuala a raporturilor dintre utilizatori si Societate.
Intrucat prevederile Termenilor si Conditiilor de utilizare si ai Politicii de Confidentialitate pot fi modificate, va rugam sa le revedeti periodic. In conditiile in care nu veti mai fi de acord cu prevederile acestora, va rugam sa nu mai accesati/folositi serviciile www.chefmania.ro. 
Daca folositi acest Site, sunteti responsabili cu privire la pastrarea confidentialitatii datelor de acces in contul dvs. de utilizator, creat pe Site si sunteti de acord sa va asumati responsabilitatea pentru toate activitatile efectuate din contul dvs. de utilizator, creat pe Site.
www.chefmania.ro poate vinde produse pentru copii sub 14 (paisprezece) ani, dar le vinde adultilor, care sunt autorizati sa efectueze plati online cu cardul sau prin orice alta metoda de plata acceptata de www.chefmania.ro. Daca aveti mai putin de 14 (paisprezece) ani, puteti achizitiona produsele www.chefmania.ro, numai cu ajutorul unui parinte sau tutore. 
www.chefmania.ro isi rezerva dreptul de a inchide conturi de utilizatori, de a modifica sau elimina texte, imagini, hyperlinkuri, sau de a refuza vanzarea de produse, la propria sa discretie. 

5. Datele Personale
Prin inregistrarea ca utilizator al www.chefmania.ro va vom solicita o serie de date personale, precum numele si prenumele, adresa de email, data nasterii dar si alte informatii cu caracter personal, care sa permita identificarea dvs. ca utilizator al serviciului www.chefmania.ro. De asemenea, pentru a va abona la newsletterul sau alertele www.chefmania.ro va trebui sa ne comunicati o adresa de e-mail valida precum si alte date legate de dvs. Va rugam sa accesati pagina in care va este prezentata Politica de Confidentialitate pentru a va informa cu privire la informatiile colectate de www.chefmania.ro, cu privire la modul in care sunt folosite acestea, precum si la drepturile cu privire la protejarea intimitatii dvs. 

Prin acesarea site-ului și a produselor noastre, Societatea prelucrează datele dvs. cu caracter personal necesare îndeplinirii scopurilor pentru care aceste date au fost solicitate și stocate. In ceea ce privește drepturile dvs. în calitate de persoană vizată astfel cum sunt ele garantate de Regulamentul 2016/679/UE privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date vă rugăm să accesați Politica de Securitate pusă la dispoziție și celelalte măsuri implementate pentru garantarea drepturilor dvs.


6. Procedura de cumparare
Pentru a cumpara si intra in posesia produselor oferite spre vanzare pe www.chefmania.ro este necesara parcurgerea urmatoarelor etape:
- identificarea si alegerea produselor
- inregistrarea dvs. ca utilizator al www.chefmania.ro
- efectuarea platii produselor. Plata se efectueaza online sau prin transfer bancar/ordin de plata, in conditiile reglementate la Capitolul VII, iar costul final va contine pretul produsului comandat cu TVA inclus, pretul livrarii si, daca este cazul, pretul timbrului verde, in conformitate cu dispozitiile HG 448/2005.
- livrarea produselor comandate si achitate va fi insotita, daca este cazul, de certificatul de garantie, de certificatul cu privire la service-ul post-vanzare asigurat de catre producator/importator/distribuitor si/sau alte certificate daca este cazul.


Prin lansarea unei comenzi electronice sau telefonice pe www.chefmania.ro, sunteti de acord cu forma de comunicare (telefonica sau prin e-mail) prin care www.chefmania.ro isi deruleaza operatiunile. 

Afisarea informatiilor in site referitoare la disponibilitatea de stoc are caracter informativ. Confirmarea comenzilor si a datei de livrare se face prin contactarea (telefonica) a clientului de catre reprezentantul www.chefmania.ro

Promotiile şi campaniile prezentate de www.chefmania.ro sunt valabile în limitele stocurilor disponibile alocate.

In cazul epuizarii stocului pentru produsul comandat, inainte de finalizarea comenzii, reprezentantul www.chefmania.ro va putea oferi alternative prin prezentarea altor produse asemanatoare cu produsul comandat.

In cazul epuizarii stocului inainte de finalizarea comenzii şi lipsei unei alternative la produsul comandat, comanda poate fi anulata fara penalitati, chiar daca a fost confirmata de către www.chefmania.ro, dar nu inainte de anuntarea clientului despre aceasta stare de fapt.

Clientul accepta si consimte ca nu va avea drept de opozitie sau orice alte pretentii asupra produselor ce au facut obiectul unor comenzi aparute ca rezultat al unor erori de functionare sau umane.

Valoarea maxima a obligatiilor Societatii fata de client in cazul nelivrarii sau livrarii necorespunzatoare este valoarea sumelor incasate de Societate de la clientul respectiv.

Sunt excluse penalitatile sau dobanzile.

Orice informatii specifice privitoare la stoc şi starea produselor afisate, se pot obtine inclusiv in prealabil, contactand www.chefmania.ro prin email / telefon.

In cazul in care se doreste un produs semnalat in site ca "Indisponibil momentan / La comanda", Societatea va contacta Producatorul in vederea aducerii acelui produs pentru clientul respectiv, in functie de calendarul de productie (lot / model, dimensiune, culoare, etc) si termenele de livrare ale Producatorului.

Societatea nu poate garanta o anumita data de primire a produsului comandat de catre client.

Societatea isi aloca dreptul neopozabil sa excluda sau sa ignore din canalele oficiale de comunicare, pareri sau adresari ce contin injurii sau un limbaj neadecvat.7. Cum cumpar

7.1. Preturile
Cu exceptia cazurilor in care este prevazut altfel, preturile produselor afisate pe www.chefmania.ro reprezinta preturile finale de cumparare si includ TVA (taxa pe valoare adaugata de 20%, valabila in Romania). Preturile finale de cumparare pot fi preturi sugerate de catre producatori sau furnizori, sau pot fi estimate in functie de preturile standard practicabile la nivelul industriei produsului comercializat. Preturile finale de cumparare pot sa nu reprezinte cele mai competitive preturi de pe un anumit segment de produse sau pentru o anumita perioada. 

7.2. Metode de plata
Pentru efectuarea platii produselor comandate, puteti alege dintre urmatoarele metode de plata: transfer bancar/ordin de plata sau numerar/cash la livrare. Daca ati ales ca metoda de plata transferul bancar/ordin de plata, urmatorul ecran va multumeste pentru comanda plasata si va ofera informatiile relevante pentru comanda si plata. Aceste informatii le veti primi si prin e-mail, sub forma unei facturi (detalii in cap. VII.2.1). Daca ati ales sa platiti numerar/cash la livrare, dupa plasarea comenzii veti primi prin e-mail informatiile relevante pentru comanda dvs., sub forma unei facturi, urmand sa efectuati plata produsului catre persoana care efectueaza livrarea.

Taxele de livrare sunt in limita a 10 kg, si sunt dupa cum urmeaza * :

 intre 0-300 RON - 25RON

 -peste  300 RON - 0

* Pentru livrarile in localitatile (satele) aflate la mai mult de 10km de retelele Curierilor (UrgentCargus, Fan Courier) se va adauga costul kilometrilor suplimentari (1RON / km inclusiv TVA)

7.2.1. Cum cumpar si platesc produse de pe site-ul www.chefmania.ro prin transfer bancar/ordin de plata?
Puteti cumpara produse prin www.chefmania.ro urmand 3 pasi:
a. Selectati produsul pe care doriti sa-l achizitionati si apasati pe linkul "Comanda acum".
b. Introduceti/confirmati datele dvs. personale.
Aceste informatii sunt necesare pentru procesarea corecta si eficienta a comenzii plasate de catre dvs. Va rugam sa completati corect formularul si sa indicati persoanele catre care se face facturarea si livrarea. Adresa de e-mail are importanta extrema deoarece informatiile legate de comanda si produsele comandate vor fi transmise prin e-mail. O adresa de e-mail incorecta incetineste intregul proces de comanda. Mai mult de atat, Societatea nu va putea sa va contacteze si sa va informeze asupra starii comenzii dvs. Daca adresa de livrare nu este aceeasi ca adresa de facturare, indicati acest lucru prin debifarea optiunii. Adresa pentru livrare este aceeasi cu adresa de facturare de la sfarsitul formularului. Alegeti metoda dorita de plata si confirmati datele alegand "Pasul urmator". Daca adresa de livrare, sau adresa de facturare, sau ambele adrese nu sunt aceleasi cu adresele pe care le aveti inregistrate in contul de utilizator de pe Site, inainte de a trece la urmatorul pas din procesul de plasare a comenzii, introduceti adresele de facturare si/sau de livrare valabile pentru comanda respectiva. Daca ati ales metoda de plata Transfer bancar/ordin de plata, veti primi prin e-mail o factura cu toate datele privitoare la comanda dvs., urmatorul pas fiind efectuarea platii in cel mai scurt termen. In procesul efectuarii platii prin transfer bancar/ordin de plata, trebuie sa mentionati la sectiunea Detalii de plata a ordinului de plata, numarul facturii primite prin email, care reprezinta confirmarea comenzii plasate. Dupa efectuarea platii prin transfer bancar/ordin de plata, va rugam sa ne trimiteti o confirmare de plata la adresa office@minalped.com, in maximum 24 de ore.

8. Garantie si service postvanzare
Pentru orice detalii legate de garantie va rugam sa contactati departamentul de service. Toate produsele comercializate au o garantie de 2 ani ce poate fi prelungita prin pachetele de garantie extinsa ce se pot cumpara pe acest site.

Garantia oferita de Producatori se refera exclusiv la eventuale defecte de fabricatie ale produselor si nu se aplica in cazul utilizarii sau manipularii necorespunzatoare, improprii ale acestora. (avand ca rezultate loviri, spargeri, rupturi, zgarieturi, arsuri, desprinderi de elemente, ciobiri, socuri termice, mecanice, modificari chimice, decolorari, deteriorari ale stratului neaderent ale vaselor neaderente ca urmare a socurilor termice, a folosirii necorespunzatoare, precum si a oricaror alte forme de deteriorare a produselor datorate utilizarii sau manipularii necorespunzatoare a acestora.  

Orice eventuala reclamatie se va insoti de factura ca dovada de achizitionare a produsului respectiv de la Chef Mania. Emailul care urmeaza automat comenzii nu dovedeste achizitia reala a produsului, livrarea fara refuzul coletului, ne-returnarea acestuia ulterioara, achizitionarea acestuia de la Chef Mania si nu din alta parte etc. Orice reclamatie neinsotita de factura ca dovada incontestabila de achizitie nu poate fi luata in considerare.

9. Descrierea si returnarea produselor
www.chefmania.ro depune toate eforturile pentru a fi cat se poate de precis. Cu toate acestea, www.chefmania.ro nu garanteaza ca descrierile produselor sau a altor tipuri de materiale care au legatura cu acestea sunt precise, complete, curente sau fara erori. Daca un produs oferit de www.chefmania.ro este diferit fata de descrierea aferenta acestuia de pe Site, il puteti returna respectand prevederile Politicii de returnare a produselor a Site-ului si in conformitate cu legislatia romana in vigoare. 

Potrivit OUG nr 34/2014 , Consumatorul (exclusiv persoane fizice) are dreptul sa notifice in scris comerciantul ca renunta la cumparare, in termen de 14 zile de la primirea produsului, respectand prevederile Politicii de returnare a produselor afisata in Site.

In cazul exercitarii dreptului de retragere, costurile care cad in sarcina consumatorului sunt costurile directe legate de returnarea Produselor si diminuarea valorii Produselor, care rezulta din manipularea acestora.

In cazul in care intelegeti sa valorificati acest drept aveti urmatoarele obligatii:
- de a returna produsul cumparat, nefolosit, nedeteriorat, pe cheltuiala dvs, cu Curierul ales de Dvs.
- de a returna produsul cumparat in stare de functionare, nedeteriorat, in starea in care v-a fost livrat.

Produsele returnate trebuie sa fie în aceeasi stare în care au fost livrate (nefolosite, sa aiba toate accesoriile care le-au insotit la livrarea initiala, fara sa prezinte modificari fizice/termice/chimice, lovituri, zgarieturi, ciobiri, socuri, indoiri, rupturi sau de orice alta natura, urme de folosire, si/sau interventii neautorizate, etc). Posibilitatea de retur nu se acorda produselor care prezinta nefunctionalitati datorate manipularii improprii, folosirii neconforme cu instructiunile de utilizare, folosirii in alte scopuri decat cele destinate produselor respective, schimbarilor starii originale a produsului, inclusiv cele datorate influentelor naturale sau de pastrare în conditii improprii.

PRODUSELE FOLOSITE NU POT FACE OBIECTUL RETURULUI.

In cazul in care produsul nu este returnat de catre client in EXACT ACELEASI CONDITII IN CARE I-A FOST LIVRAT, referitoare atat la produs cat si la ambalarea originala a acestuia, Vanzatorul (Chef Mania) isi rezerva dreptul de a retine o suma din contravaloarea produsului, in scopul readucerii acestuia la starea initiala, care poate ajunge pana la 80% din valoarea pretului de vanzare, urmand a se returna diferenta.

In cazul returnarii unui produs pentru care aveti nevoie de curierii nostri, va trebui sa suportati costul nesubventionat al returului (50 ron).

In cazul in care este trimis ca si retur catre Vanzator un produs care in urma expertizei detaliate NU se califica pentru retur (conform  conditiilor de mai sus), acesta va putea fi ridicat de catre curierul ales de client, pe cheltuiala clientului, pentru a ajunge inapoi in posesia clientului. 

In cazul persoanelor care returneaza sau refuza in mod repetat produsele pe care de buna voie le-au comandat, ne rezervam dreptul de a ignora orice comunicare ulterioara.

Toate restrictiile si prevederile din sectiunile Politica de retur si Termeni si Conditii se aplica atat in cazul comenzilor plasate online cat si cel al comenzilor telefonice.


10. Recenzii, comentarii, comunicari si alte tipuri de continut
Utilizatorii pot posta recenzii, comentarii sau alte tipuri de continut; trimite sugestii, idei, pune intrebari, propune articole sau, alte tipuri de materiale, atata timp cat continutul acestora nu este ilegal, obscen, amenintator, defaimator, nu incalca dreptul la intimitate sau legea cu privire la protejarea proprietatii intelectuale; nu contine virusi informatici, comunicari comerciale, politice, care instiga la ura sau intoleranta pe motive etnice, religioase, rasiale, de orientare sexuala, mesaje colective sau alte forme de�  spam. In vederea postarii de recenzii, comentarii, comunicari si alte tipuri de continut, nu puteti folosi adrese de e-mail sau identitati false. www.chefmania.ro isi rezerva dreptul, dar nu are obligatia de a elimina sau edita toate tipurile de continut postate de catre utilizatori si nu are obligatia de a revedea periodic acest continut. Odata cu postarea de recenzii, comentarii, comunicari si alte tipuri de continut pe www.chefmania.ro, transmiteti, in afara cazurilor in care Societatea indica altfel, drepturile de proprietate intelectuala, in mod neexclusiv, perpetuu, irevocabil, asupra materialelor postate. Societatea are dreptul de a modifica, reproduce, transmite, adapta, publica, distribui materialele postate de catre utilizatori, prin orice mijloc de comunicare in masa, din orice tara. Prin postarea de recenzii, comentarii, comunicari si alte tipuri de continut pe www.chefmania.ro, cedati dreptul Societatii de a folosi numele dvs. in relatie cu materialele postate; garantati ca detineti sau controlati intr-o alta forma, dreptul de proprietate intelectuala asupra materialelor pe care le postati; ca materialele postate nu violeaza nici una dintre conditiile de postare ale recenziilor, comentariilor, comunicarilor si alte forme de continut din partea utilizatorilor, ale www.chefmania.ro. 
www.chefmania.ro are dreptul, dar nu obligatia de a monitoriza, edita sau sterge, orice tip de continut sau activitati ale utilizatorilor pe Site. www.chefmania.ro nu este responsabil si nu isi asuma responsabilitatea pentru nici unul dintre materialele postate de catre alte terte parti pe Site. www.chefmania.ro are dreptul de a nu publica toate comentariile si articolele propuse de catre utilizatori.

In cazul in care o persoana recurge la a aborda operatorii Vanzatorului intr-un mod ofensator, Vanzatorul isi rezerva dreptul de a ignora orice comunicare viitoare cu acea persoana (inclusiv eventuale comenzi).

11. Forta Majora
www.chefmania.ro, afiliatii sau/si in general furnizorii de produse sau servicii catre www.chefmania.ro nu pot fi facuti responsabili pentru nici o intarziere sau eroare rezultand direct sau indirect din cauze care nu depind de vointa www.chefmania.ro . Aceasta exonerare include, dar nu se limiteaza la: erorile de functionare a echipamentului tehnic de la www.chefmania.ro, lipsa functionarii conexiunii la internet, lipsa functionarii conexiunilor de telefon, virusii informatici, accesul neautorizat in sistemele www.chefmania.ro, erorile de operare, precum si cazurile de forta majora stipulate de legislatia romana in vigoare.

12. Publicitatea
www.chefmania.ro poate afisa, in paginile sale, reclame la produsele din oferta sa precum si la produse ori servicii apartinand tertilor. Prin utilizarea www.chefmania.ro si prin acceptarea Termenilor si Conditiilor de utilizare ale acestuia si a Politicii de confidentialitate, va exprimati in mod direct acceptul de a fi destinatarul acestor comunicari cu caracter comercial.

13. Reclamatii privind incalcarea legii referitoare la protejarea proprietatii intelectuale
www.chefmania.ro respecta dreptul la proprietatea intelectuala a tertilor. Daca ati observat ca Site-ul contine informatii care incalca dreptul acestora la proprietate intelectuala, va rugam sa ne trimiteti o instiintare la adresa de email: office@minalped.com, sau sa ne contactati la numerele de fax si telefon, sau la adresa de corespondenta, afisate la capitolul Despre noi din prezentul contract. 

14. Legislatia aplicabila
Serviciile oferite de Societate prin intermediul www.chefmania.ro sunt guvernate de dispozitiile legilor romane, cu precadere de Legea 365/2002 privind comertul electronic, Ordonanta 130/2000 privind protectia consumatorilor la incheierea si executarea contractelor la distanta, HG 448/2005 si Directiva Europeana EC/96/2002, care reglementeaza regimul taxei pentru timbrul verde, aplicabil produselor electronice.
Termenii si conditiile www.chefmania.ro se supun legislatiei romane. In caz de litigiu, se va incerca mai intai o rezolvare pe cale amiabila, in termen de 30 de zile lucratoare de la inregistrarea reclamatiei la sediul firmei. In cazul in care nu se poate ajunge la o intelegere in termenul precizat anterior, litigiile dintre Parti se vor supune rezolvarii instantelor judecatoreasti competente de pe raza municipiului Timisoara. 

15. Prezentarea ofertei 
Societatea isi rezerva dreptul de a opera oricand, orice modificari asupra preturilor si datelor tehnice prezente pe site-ul www.chefmania.ro, fara o instiintare prealabila. Datele tehnice prezente pe site-ul www.chefmania.ro au caracter informativ si NU reprezinta o obligatie contractuala. Fotografiile de pe site-ul www.chefmania.ro au caracter informativ si pot exista diferente intre acestea si produs.